AHŞAP KULLANIM ALANLARI

Yıllardır hepimizin bildiği gibi dayanıklı bir doğal malzeme olan ahşabın, birçok binanın iç ve dış mekanlarında birden fazla kullanımı var. Ahşap mobilya, evlerimize zarif ve estetik bir duruş katmakla birlikte güçlü ve dayanıklı olması nedeniyle de uzun süre kullanım sağlıyor.Özellikle mobilya üretiminde ahşabın kapladığı alan oldukça geniş. Sağlamlığı, doğal hali ve görünümü, estetik yönüyle çok beğenilmekte ve kullanılmaktadır.

Ahşap mobilyalar evlerimize şıklık ve güzellik katar, sağlamlığı ve dayanıklılığı sayesinde uzun ömürlü kullanım sağlar. Özellikle mobilya üretiminde ahşabın kapladığı alan oldukça geniştir. Sağlamlığı, doğal hali ve görünümü, estetik yönüyle çok beğenilmekte ve kullanılmaktadır. Doğal ve sağlıklıdır.

Ahşabın insanların fiziksel ve psikolojik etkileri üzerinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Ahşaba dokunmak hatta onu görmek bir nebze de olsa birçoğumuza rahatlık hissi yaratarak, bizlere iyi olma ve rahatlama hissi verir. Antibakteriyel yapısının yanı sıra yalıtkan bir yapıya da sahiptir ki bu mükemmel bir seçimdir.Bu yapı sayesinde ahşabın sıcağı veya soğuğu hissedilmez.

Diğer beton ve tuğla gibi hava koşullarından etkilenmez.Hem ev hem de ofis için uygun olan bu ürünler, popüler trendlere veya kullanıcıların genel tercihlerine göre farklı tarzlardaki evlerimizde ve işyerlerimizde karşımıza çıkabiliyor. Bilinenin aksine kolay yanmaz ve ısıya dayanıklılığı vardır. Boylamı büyüdükçe yanma süresi de uzamaktadır. Beton ve çeliğe kıyasla bu konuda daha dirençlidir.

Parça eksikliği, tadilat gibi durumlarda yeniden planlanarak onarılması kolaydır. Dünyadaki tek geri dönüştürülen yapı malzemesidir. Dolayısıyla çevre dostudur. Ahşap yapılarda, daha sonra diğer inşaat malzemelerinde meydana gelebilecek olumsuz sonuçların (örn. kaynak hataları, demir eksikliği ve kalıbın erken çıkarılması) riski neredeyse sıfırdır.

Ahşap malzemelerde kullanılan ağaç türleri ikiye ayrılır;

  • İğne yapraklı ağaçlar; ladin, çam, selvi, köknar, ardıç gibi ağaçlar iğne yapraklı ağaç türleridir.
    • Ülkemizde azımsanmayacak bir sayıya sahiptir. Maliyet açısından ucuz olması bu çeşitleri inşaat sektöründe cazip kılmaktadır. Kozalaklı ağaçların ahşabı, sert ağaçlara göre daha yumuşak ve işlenmesi daha kolaydır. Çam, ülkemde en yaygın ibreli ağaç türüdür, yapıştırma işlemine uygundur, tırnak tutma kabiliyeti yüksektir, işlenmesi çok kolaydır.

 

  • Geniş yapraklı: Ceviz, meşe, kavak, çınar ve diğer ağaç türleri.
    • Sert ağaç türleri genellikle reçine damarlarından yoksundur. Sert ağaç türleri kozalaklı ağaçlardan daha zordur. Bu türlerden elde edilen ahşap, binaların merdiven, kapı, pencere ve yer döşemeleri gibi bazı bölümlerinde kullanılmaktadır.

 

Ahşap; Evlerin içinde masa ve koltuk takımı, parke, pencere, kapı, raf, dolap, kitaplık, sandalye ve hatta duvardaki çerçevelere kadar kullanılabilmektedir.

Evlerin dışında ise veranda, çatı, bank, kulübe, çit, salıncak gibi birçok dekoratif alanda kullanılabilir.

Bu gibi kullanımlar için işlenmiş ürünlerimize göz atabilirsiniz. http://palaagacsanayi.com/TR/products/73/